Raukura : te rau o te kura i wawatatia = knowing what its [i.e. it's] like to be different, learners valuing diversity : a thesis presented in partial fulfilment of the requirements for the degree of Master of Arts in Māori Studies at Massey University, Palmerston North, New Zealand - Collier, Emma Edda (Massey University, 2001)
Ko tēnei tuhinga roa e tiro ana ki te take i whakakaupapatia te kura whakangungu o Raukura. He aha te tūāpapa arotake te huarahi kia taea e te tangata, ahakoa ko wai ia, e hiahia ana ki te hokinga tuarua ki te kimi mātauranga tika māna. Heoi anō ko te whakatūwhera i ngā kuaha hei urunga mā te maha noa atu o te Māori, kāore i waimarie i mua ki te mātauranga i tōna wā i kuraina ai. He maha noa atu ngā take e pehi nei, ā, ehara i te mea he ngāwari ki te whakatikatika. Ināianei tonu, ara noa atu ngā mahi kei te mahia, pēnei i te kura whakangungu o Raukura, hei whakarahi ake i ngā painga kia whakatutukihia e te Māori āna whāinga. Mā te whakawhitiwhiti whakaaro ka taea ētahi ariā pakari, araiā whai kiko kia whakamahia ngā kaupapa here me ngā rauemi o nāianei. Kia tōtika ake te whakamahi i ēnei akoranga mō ngā akonga Māori. I whakamanahia a Raukura hei tautoko, hei hiki ake i te reo me te Matauranga Māori i Te Kupenga o Te Mātauranga me Rangitāne whānui tonu, me te whakaoho ake te ngākau tauira. No reira mai i te timatanga kua oti kē te whakarite, ko te reo Māori te tūāpapa hei kawe i ngā akoranga e akohia ana i ngā whāinga paetae ia rā. Ko te tikanga mā wēnei tauira e whakaako te reo me ngā tikanga i ngā wharekura, nā kua puta atu i tēnei whare takiura. Me te mohio mārika hoki ka taea te kawe tika te kaupapa, mō rātou ake, me te iwi Māori. Ko ngā putanga āhua e tauiratia nei ināianei, ka kitea i ngā Kōhanga Reo me ngā Kura Kaupapa Māori. [FROM INTRODUCTION]
Images have been removed. Please consult the print copy in the Library.
Keywords: Education, Bilingual; New Zealand; Palmerston North; Maori (New Zealand people); Education; Maori language; Study and teaching; Immersion method